Slutet.

Hej alla ni fina. Idag så var det faktiskt precis ett år på dagen sedan den här bloggen började. Det har varit hemskt roligt att skriva här och har blivit glad så himla många gånger när folk sagt fina saker. Men idag kändes som en ganska bra dag att avrunda på. Känner att jag är färdig här nu.I fortsättningen kommer jag att skriva här istället. Där kommer det att handla om lite annat, men förmodligen kommer även mumin dyka upp nångång. Häng med vettja!

Och här kommer en liten sammanställning av alla grejer jag samlat på mej under det här året + en sorglig historia om vad som hände med hemulen:






Men äh alltså jaha. nää eller va? har någon försökt knycka mina nycklar och hemulen med nöd och näppe lyckades förhindra dådet? åh hemul inte var du menad att utsättas för något så grymt som halshuggning, du förtjänade bättre.

Hursomhelst, tack ni bästa människor som följt med det här året och gett fina kommentarer och såvidare. Tänker låta bloggen stå kvar iallafall så försvinner den inte helt.




Adjö för mig.

Trollvinter.

Så nu har det hänt, har läst ut trollvinter. Mysigaste boken på längelänge.




En dag just som den långa vinterdvalan äger rum i muminhuset vaknar mumintrollet plötsligt. Han får för första gången uppleva vintern, en helt ny och spännande årstid. Han lär sej om snö och isfrun och Den Stora Kölden av sin nya vän Too-Ticki som bosätter sej i badhuset om vintrarna.


Efter ett tag börjar det dyka upp en massa vintergäster för att bo i muminhuset. De stojar och stimmar och äter upp hela syltförådet medan resten av muminfamiljen bara sover och sover.


En dag dyker en underlig hemul upp. Han åker skidor och blåser i sitt horn för jämnan. Är väldigt självgod och duktig på att störa de andra gästerna som till slut gömmer sej under isen för att få vara ifred. Den enda som kan stå ut med honom är lilla my, som brinner av iver över att få lära sig åka skidor.




Förövrigt var den här tavlan det läskigaste jag visste när jag var liten. Härifrån om ni kommer ihåg.





Finaste och klokaste och jag vet ju inte vad jag ska skriva som vanligt åh. Går ju liksom inte att förklara sådär, gör ingen som helst rättvisa. Läs bara. Allihop på momangen.



Sista införskaffningen.

Här har ni det sista jag införskaffade då förut.






En liten hemulen att vakta nyckelknippan. Nu vågar ingen sno.

Viktigt inlägg.

Hej. Jag har inte läst Trollvinter än. Trots att den legat i min bokhylla över en månad nu har jag inte ens börjat, och det är av en ganska enkel anledning. Det är nämligen den allra sista boken jag har kvar. Har läst exakt alla andra men inte den. Och det jag vill komma fram till av det här är att när jag läst boken är det slutet för den här bloggen. Känner mej inte alls klar med mumin, men klar med att dokumentera om det. Hoppas dethär låter någorlunda vettigt. Det blir väl några inlägg till men sen är jag färdig, ville ge lite heads up bara så nu vet ni.

Tredje införskaffningen.




Så bäst. kommer lätt få dom stiligaste pepparkakorna i stan den här julen. Längtarlängtar!  har lovat mej själv att försöka inte peppa förns december dock. Går halvbra

Josåatteh.




min vägg är fin.

Andra införskaffningen



En lagon stor plåtburk med too-ticki på. jag har även hittat ett excellent användingsområde fört:




Helt ultimat förvaring till mina mustascher!

Första införskaffningen


En muminmugg med rådd-djuret, har velat ha hur länge som helst.



Har även resulterat i att jag dricker te minst en gång per dag.

Hej o hå.




Idag åkte jag ner till staden. Köpte mumingrejor för 310 riksdaler och bakelser för sexti.  Så kan det gå, visar imorrn!

RSS 2.0